elgranviatge@gmail.com MAPA del RECORREGUT

diumenge, 4 de novembre del 2007

Open water diver

Doncs com us havia dit, l'objectiu a Utila, una petita illa de les "Bay Islands" a Honduras, era iniciar-me en el món del submarinisme aprofitant que es força barat i un lloc també força bonic. Però arribar a l'illa no va ser fàcil. Vam agafar un ferri a les 9 del matí, hora en que tothom ja ha esmorzat i pertan hi ha contingut a l'estomag... Ja veieu per on vaig oi? Sí, hi havia una mala mar considerable i el vaixell, que era petit, anava de cantó a cantó. Hi va haver gent que les va passar molt putes, com per exemple en Lukasz. S'ha de dir però que els de la tripulació ja hi deuen estar acostumats i anaven repartint bosses de plàstic buides i recollint-ne de plenes com qui no vol la cosa. Tot i que en segons quins moments en vaig tenir seriosos dubtes, finalment vaig resistir i vaig mantenir el contingut (esmorzar) dins el continent (estomag). Sense exagerar, un 40% dels viatgers van treure la 1a papilla. Fins aquí la secció desagradable de l'estada. Bé, que plogués gairebé cada dia tampoc ho puc considerar molt agradable però estarem d'acord que per anar a bucejar no importa gaire oi...

El primer que tothom fa quan arribes, es anar a mirar tots els "dive centers" per triar on fer el curs de submarinisme. Gairebé tots els llocs t'ofereixen allotjament gratuit mentre fas el curs pertan era qüestió de valorar-ho una mica tot en conjunt. Al final no vam anar ni al més car ni al més barat però sí al que ens va semblar més agradable. En Ben, un dels jefes que ens ho va ensenyar i que seria el nostre instructor ens va caure molt bé. Tot i que no parlava castellà, potser el fet que fós del Quebec i pertan de parla francesa, feia que ho pillés gairebé tot quan parlava anglès durant el curs. Per si de cas però, un altre instructor ens acompanyava, en Daniel de Madrid, això sí, quan es dirigia en anglès a tot el grup l'entenia molt menys que a en Ben, ja té collons la cosa.
Doncs ja ens téns a tota la colla al Cross Creek Utila dive center, per passar una setmaneta tot fent els cursos de submarinisme. L'Adriana i en Benjamin van fer l'advance i en Lukasz, l'Alena i jo l'open water. Al nostre grup, també hi havia una parella formada per la Juanita d'Estats Units pare mexicà mare peruana i que viu a Toulusse amb l'Arnaud; el sisè del grup va ser en Fabian de Colonia que també era el meu company d'habitació. A la Juanita però, ja no se la veia gaire emocionada per fer el curs i quan, a les primeres de canvi, no li van sortir alguns exercicis va decidir abandonar. Com li deia en Daniel "tranqui tía, si no te mola no et mola". Però a mi si que em va molar i molt. La veritat és que abans de començar patia una mica per les orelles perquè pensava que em costaria molt compensar la pressió però no em va costar géns cap dia i de seguida em vaig sentir molt còmode nedant i observant el fons marí. Diria que tots ens ho vam passar molt bé i fins i tot vam celebrar l'aniversari d'en Fabian a sota l'aigua, quan li vam donar una pissara on el felicitàvem en alemany pels seus 25 anys; ja a la superfície, un brownie de l'Adriana ho va acabar d'arrodonir.
Les inmersions més interessants van ser els free fun dives que teniem al final del curs, nedant al costat de les barreres de corall vam poder veure una tortuga super guapa i que nadava al nostre costat sense inmutar-se massa, també vam veure un parell de raies. Tot i això potser pensava que veuriem molts més peixos, de totes maneres, he de dir que em va enganxar molt. L'Arnaud, va fer alguns videos a sota l'aigua posant la càmera dins d'una bossa especial, miraré de penjar-los però no es veu gaire res, només alguns de nosaltres fotent el burro.

I per la superficie? Doncs Utila no té massa res, el poblet és molt turístic i tot ple de gringos. És per això que el 31 vam celebrar el Halloween al Cross Creek, i alguna gent es va currar força la disfressa tot i els pocs recursos que tenia. Jo em reservo per el carnaval de terra endins...
Al hostel vam conèixer força gent; en Nico de Colombia que havia ajudat com a dive master a l'Adriana a aconseguir l'open water a Taganga i ara s'estava treient el títol d'instructor; l'Àngel de Camprodon era un dels socis del centre i un boig del submarinisme també; la Goreti va ser la instructora dels suïssos i d'en Katu, un basc molt ben parit desesperat per la situació de la Real i colega de l'Aranburu i en Labaka.
I l'últim dia barbacoa gratis per la penya per rematar-ho. Ja podeu veure que tot ha anat de collons, és per això que el submarinisme m'ha emocionat i és per això que estic pensant d'anar cap a Belize per anar a llocs on diuen que és molt guapo practicar-lo.

Avui, som a Omoa, gairebé a la frontera amb Guatemala però on també es poden agafar barcos cap a Belize. Encara no he decidit cap on tiraré. Toca jornada de relexió...

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Bones, veig que va tot bé!!!

Ja tenim un nou submariniste al grup....així m'agrada!!!
A veure si entre tots podem organitzar sortides al mar i no kardar la pena d'aquest any que no m'he posat ni el "traje".

L'Clerc

Anònim ha dit...

Nois no se si tindreu temps de fer tantes coses,submarinisma,pick an Pat (tinc entès que algu d'l grup va animar a provaru en Marc Carbonell ,li va agradar tan que de ratruc ell u a fet provar a Pare ,amics del pare ,cunyat etc)
segur que trovareu temps per fero tot ,axi la vida no sera monotoma.

Ara que la Dolors no escriu perque no i te el nen, i com es normal no pateix tan.am toca a mi fer els comentaris tipics . de que vaigis amb compte .Que tingis present la informacio del temps dons sembla que el sud de Mexic es preveun mes pluges.etc etc etc

Dons en el fondooooo,encare que volgem ser mol modernes totes patim i son unes pasades.

Petons i racors de tota la familia Neus
P.D.(a mi,, no am perdonara mai en Pompeu)

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

NOI AM SAP GREU. SO SE COM A SET PERO DEMANU PERDO. NO U E SABUT ESBORRAR NEUS

Anònim ha dit...

Hola Xevi!!!
veig que això del submarinisme t'ha agradat i força. De totes maneres el nostre submarinista preferit està dins la panxa de la Núria. Molts records!!!!

PS: no t'has trobat en cap moment del viatge una parella de Barna que es diuen Gisela i David? ella és cosina de la Núria i estan per sudamèrica des del mes de juny.

Joan i Núria (Tona)

Anònim ha dit...

uf subi, quina enveja noi, jo vaig fer nomes 45 minuts a punta cana i ja vaig quedar al·lucinat i amb ganes de repetir-ho, em fas tornar a recordar que ho tinc pendent.

vagi be aquest final de cami

edu

Anònim ha dit...

aquest Samparenc de vaix a l'aigua sembla qu'el conec ,OI?

Hola Xevi, e vist les fotos son genials se't veu tan be,fore com dintre de l'aigua,
Aixo m'agrada ,que continui el viatge aixi de be.
Neus

Unknown ha dit...

Bones, Subi!
Ara sí que ja m'has acabat de fer enveja del tot... primer dofins, ara tortugues i coralls... juer, tio, no t'estàs de res!
Disftuta-ho molt i fes cas a la Neus, que per aquí diuen que "el tiempo está revuelto" i volem seguir disfrutant de cròniques sense més contratemps ni terratrèmols (amb el dragonkhan del Perú ja tenim el "cupu" cobert per aquest viatge).
Apalins, fins aviat i a disfrutar del fons submarí de les Amèriques!

Anònim ha dit...

Stiasaantaaaaaaaa sagaaaaaaaaal!!!

Com molen els videos... M'has fet venir ganes d'anar a bucejar (després de més d'1 any sense fer-ho, ja no me'n recordaré! jeje). De fet, en Pilu ahir em va donar el carnet d'Open Water que encara me'l tenia ell.

Madsen, a la tornada ens esperen jornades d'anar a veure sirenes (i algun "bessugu" que altre! ;-)).

Veig que tot segueix de puta mare... Mèxic ja està a tocar, i el final del viatge també!!! jiiji
Què va, que encara queden molts dies i moltes aventures per anar visquent!

Estem pendents de noves cròniques i noves fotos crack! (i jo d'algun mail, per si m'has d'explicar alguna "història" en privat... ajaiiiii).

Apali, cuida't ml i a seguir disfrutant!

Garmens.

Anònim ha dit...

Hola Subi.Soc la Dolo.Avui he pogut entrar,perque en Toni m'ho ha posat ha punt.Els altres dies,no hi ha manera de conectar-me, i no es que m'hagi oblidat de tu,sino es que desde que ha tornat no hi ha manera de sapiguer conactar-me a internet.Soc un desastre.Bueno les fotos i els videos m'han agradat molt,i ja tinc ganas de veuret,encara que nosaltres no hagem tingut masa relacio.Cuidet molt i que t'ho pasis molt be.Una forta abracada.Dolo.