elgranviatge@gmail.com MAPA del RECORREGUT

dilluns, 6 d’agost del 2007

Arequipa i cañón del Colca

Quina parella... Subi i Toni... que voleu que us digui... continuen igual, en Toni ja sabeu com és i en Subi també ja sabeu com és... no han canviat gaire després de tants dies per sud-america. Aquesta vegada s'han demanat el comodí del públic, s'agafen un descans i fem la cronica els 3 convidats:

Ho havíem deixat a Nazca on agafaríem el bus cap a Arequipa a quarts de 12 de la nit. La última visita de la ciutat va ser al Planetarium Maria Reiche, el nom és en honor a una investigadora alemana que es va passar els últims 40 anys de la seva vida estudiant les línies. Alla ens van explicar les diverses teories: que si calendaris astronomics, que si rituals per demanar aigua als déus, que si ho havien fet extraterrestres.. en fi, que ningú sap encara perque servien. Després observacio de la lluna i de les estrelles amb telescopi. Acabem l'estada a Nazca sopant a la polleria "pollo loco", amb unes camareres molt simpatiques i "octavo de pollo, patatas y ensalada" per 3,5 soles.

El trajecte en bus de Nazca a Arequipa dura 8 hores, les dues últimes entretinguts amb una espectacular peli de les aventures d'una moja amb la Lina Morgan peruana com a protagonista. Ens instalem aviat al hostel i tenim el primer contacte amb el mate de coca. És bo. Durant el dia visitem la ciutat: plaza de armas, catedral... I contractem un trekking pels proxims dies. Acabem el dia al mercat d'artesania, en Toni tallant-se el cabells a l'estil Arequipeño i fent una gran timba de póker a l'habitació del hostel.

Toca el despertador a les 7.00 , en Sergi és el primer de llevar-se i en Coro l'últim, com sempre. Esmorzar amb sermó, benedicció i abrassada (no trobo la c trencada) de la mestressa. Ens dirigim en bus cap al Cañón del Colca, trekking de 3 dies i 2 nits que ens ha de servir per provar les forces i tenir un primer contacte amb l'altura. Ens acompanya l'Alex, guía local, que segons en Coro es en "pepero" de gran (els que tingueu una edat recordareu els dibuixos d'en Pepero buscant el seu pare). Després de 5 hores de bus, les últimes per camí de carro i a tomba oberta, arribem a Cabanaconde, poble a 3.300 metres d'altura. Dinem i comencem el trekking. Descens pel canyó fins a baix de tot, amb un ritme fort, adelantant alguns grups que havíen sortit abans. 1.200 metres de baixada en 3 hores. Ens instalem al fons, al poblat de San Juan. Després de rebentar-nos alguna butllofa inesperada sopem i passem la nit en una cabana. El segon dia continuem caminant, durant el matí avancem pel fons del canyó. L'Alex ens fa anar per una ruta alternativa, més difícil i més dura, diu que ens veu en bona forma... Arribem a l'hora de dinar a l'Oasis, és el nom que han posat a una especie de camping per descansar i passar les nits. Aquí coneixem unes noies catalanes molt simpatiques, amigues de la Marta Noguera, que fan el mateix recorregut. Ens banyem a la piscina natural i agafem forces per la tarda. Pujada duríssima des del fons fins a Cabanaconde, 1.200 metres de desnivell que salvem amb una gran marca de 2 hores. Tots arribem mes o menys be, l'únic que pateix una mica és en Subi, que li agafa una senyora pájara, barreja suposem de l'altura i de la falta d'entrenos amb els afa.. Mentre es recupera al hostel, els altres 4 visitem el poble, fotem 4 xuts amb uns nanus que juguen al carrer i xerrem una mica amb les venedores locals. Coincidim sopant amb les catalanes i acabem amb cerveses i música tradicional en directe. El tercer dia de tornada cap a Arequipa anem en bus, drets, primera parada a la Cruz del Cóndor, ens foten l'aixeta pel cul fent-nos pagar 35 soles per cap...!! Veiem aixo si condors a molts pocs metres de distancia. Acabem d'arribar fins a Chivay, en bus, una altre vegada drets, per camí de carro i a tomba oberta. Canviem de bus i arribem a Arequipa ja més tranquils i amb seient. En una hora ens arribem al hostel, recollim equipatge i agafem nou bus direcció Puno, al llac Titikaka, el viatge dura en teoria 5 hores i arribem en 8, ja us ho explicarem en una nova cronica.

Ra, Sergi, Coro.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

hola nanos , soc la Dolo.Ja era hora que tornesiu a escriure doncs volem anar sabent de vosaltres.Son le 4,50 del mati i comque no puc dormir he pujat a mirar si hi habia algo de vosaltres i he estat molt contenta.Avui ja fare venir a veuro a els pares den Ramos i a la mare dén Ra que ahir em ve dir que no habia vist res.Bueno personalment a e TONI,li dire que dema ja marxem cap a Marbella,Ja ens anirem conectant a l'internet del Hotel.Per cert que ja hem rebut el paquet de Bolivia.Que os ho paseu molt be´,i fin un altre.DOLO

Unknown ha dit...

Bones, nois!
Molt bé... ja aneu agafant el tranquillu amb les cròniques, així m'agrada! I les fotos estan molt guais també.
Ara, ja té nassos anar de vacances a l'altra punta del món per pujar muntanyes i cansant-vos com beneits... però hi ha d'haver gent per tot; uns, a un ressort prenent daikiris i mokitos, i els altres a suar la gota gorda fent trekkings!!!
Records a tots i que vagi bé!
Muaks!

Gonsi.

Unknown ha dit...

Bones xavals!!!

Molt be aquests que agafen el relleu amb les cròniques eh!! ja us hi trobeu no?? segur que si, amb aquests llocs que ens esteu ensenyant.... a veure qui em vindrà a acompanyar i a fer de guia l'any vinent!! que feu venir moltes ganes d'anar-hi!!
Segur que en Sergi m'hi acompanyarà veritat??

Vinga a cuidar-se!!.. jo de mentre em torno a agafar amb els esquemes elèctrics que ha entrat el jefe i em sembla que m'ha pillat!!! ajaiii!!

Anònim ha dit...

Ei gent!Molt bé el relat d'aquests 3 nous viatgers...Ei,qui és en Pepero?A mi no em sona..És clar que sóc bastant més jove,ha,ha,.Ei,veig que tots 5 esteu molt en forma,tornareu esquelètics de tant caminar.Bé,cuideu-vos molt,i fins a la tornada.Muaks!!CLARINS

Anònim ha dit...

Hola nois!!!

veig que tornareu en plena forma. Ja va bé ja que camineu una mica! Teniu la resta de l'any per descansar! Penseu que l'exercici és bo per la salut! Us felicito per la crònica, veig que ja heu agafat l'aire! Molts records a tots i espero la crònica del Machu Picchu! SUSAGNA.

Anònim ha dit...

Hola a tots,

Ra, Coro i Sergi, espero que no us ho agafeu malament però m'agrada més la redacció dels "sudaques" professionals... Podíeu haver fet algun punt i a part, allò per respirar, que els que avui hem tornat a treballar ja prou que esbufeguem per altres coses...

Subi, per tal que no t'agafin tantes pájares (no se si rosses, morenes, blanques o mulates,jjijiji) si vols per aquí a SPT ha arribat el telèfon d'un tal Fuentes que es veu que et carda unes receptes que van molt bé...

apa, ja anireu explicant...

salut!!!

Anònim ha dit...

Punyetero.....
recuperant-te a l'hostal?! això per a un cadell vale, però a nosaltres no ens ho fas pas creure!

Nois, a veure!? no faltava cap catalana a fer les birres?!, pq en subi no estava sol, seguríssim!

Anònim ha dit...

Ei no val axo de deixaro a mitges
aveura si la sagona part no es fa espera gaire. apa siau

Anònim ha dit...

Hola, anem una mica de cul, la crònica i fotos dels ultims dies (llac Titikaka i Cusco) ja les farem quan tornem del Machu Pichu. Demà comencem trekking de 5 dies per les muntanyes andines. Toni i Ra.

Anònim ha dit...

(ques aixo d' anar de cul)? sembla que anar amb els dies comptats es una putado no ?, qui si pugues cadar mes de tres semanes he... Sor amb el malt d'alçade ,Petons
NS

nogue ha dit...

Quina banda!!Mira que anar-vos a trobar la Resu...si el mon és un "panyuelu"!! em va enviar un SMS per dir-m'ho,estava al-lucinada amb la banda SPT! Bé, ja m'explicareu detalls a la tornada!
Que ho acabeu de disfrutar! I aquests 2 pájaros que deixeu encara per aquestes terres a veure si els hi veiem els nous cortes de pelo per la festa Major!
Petons

Anònim ha dit...

Felicitats nois pel viatge que esteu fent! Desconeixia que tinguessiu un blog... Ja he posat el blog a preferits per mirar-lo a diari. Per aqui SPT esta tot be! Anims i endevant. Alaska esta aprop!

Anònim ha dit...

Bandarres!!

UUUUIIIII.....al principi tot va ser paisatges, naturalesa immensitats, però a partir d´ara aquest viatge em temo que es sentrarà a buscar antros ( veguis "pollo loco"), i hostels plens de italianes o belgas o suecas o franceses.......
En Roger us saluda des del Far East SPT!

p.d. ¿ quin mètode utilitzeu per fer llevar en Coro ?

Severí

Anònim ha dit...

Bones patuleia!

Primer de tot, donar la benvinguda als nous inquilins del blog... Estigueu tranquils que en Coro segueix "vivito y coleando", encara que efectivament és l'últim en obrir els ulls cada dia! ;-)

Ara mateix estem a Aguas Calientes, al peu del Machu Pichu, on esperem ser-hi demà a les 6 del matí. Hem superat els 4 dies de trekking amb molt bona nota, de fet el grup format pels 5 catalans han ocupat les 5 primeres posicions de la general... Som unes "machines"! (El grup perseguidor era el format per 7 jueus, però de la pana que els hi hem kardat crec que ja pensen en palestí i tot... ajaiiiiiiiiiiii!)

Apalins xavalins, un saludu "quetchuà" des de terres incas.

SaluT,

Garmens.

Anònim ha dit...

Pura Vida...

La verda, humida i plujosa Costa Rica està plena de "ticos", tortugues, monos... encara no hem vist a "l'oso perezoso"... Però està clar que encara que el veiguem no podrà superar amb en "Jordi Coro" amb el tema de "perezoseria", veritat?
Demà tenim la intenció de fer "tirolina gegant" i acabar el dia banyant-nos ens aigües termals a l'exterior i al peu del "Volcán Arenal"... diuen que a la nit es pot veure com encara està en erupció i el seu vermell intens es pot apreciar des de lluny; a veure si és veritat!
De totes maneres queda patent que tot això no té res a envejar a la vostra GRAN AVENTURA... Continueu igual i que la força us acompanyi!

Ens veiem per SPT quan tot hagi acabat! SALUT

(Harry, Laura, Turrens i Nuri)