elgranviatge@gmail.com MAPA del RECORREGUT

divendres, 16 de març del 2007

Rosario

Ja hem finalitzat la nostra aventura per Rosario, la millor ciutat d'Argentina per molts viatgers, una molt bona ciutat segons el nostre parè. Això va ser el dimecres 16 i dijous dia 17...

La veritat és que es tracta d'una ciutat amb molt moviment, gent sempre amunt i avall pels carrers... Suposo que gran part d'aquesta vida que es respira és degut a que és una ciutat Universitària.

Sens dubte, el millor que vam trobar, va ser el riu Paraná, el segon riu més gran de Sud-Amèrica, i tot el passeig que el rodeja, on és un gustassu donar-hi un vol i prendre's una cervesota ben fresqueta en una de les seves terrasses al capvespre... Llàstima com sempre, dels mosquits i la "mareque'lsvà" i les libèlules F-16 que sobrevolaven els nostres caps a unes quantes milles per hora. Però tal i com hem dit, un plaer assaborir una bona Quilmes observant com vaixells ens passaven pel costat travessant el riu (quan diem "vaixell" ens referim a rotllo petroler travessant l'Anàrtida!).

Durant el dia, fer el turista... obligat! Visitant la Rambla Catalunya, si si ho heu sentit bé, tenen una rambla dedicada al nostre bonic país, que voreja el riu i està plè de xiringuitos i sorreta en plan platja, el què passa és que ja ha passat l'estiu aquí i ja no hi havia ambient, i molts bars tancats.

Tot seguit vam visitar el Monumento a la Bandera, que és com una torra bastant alta on es pot pujar i obtenir una panoràmica de la ciutat i el riu brutal, i on oneja una gran bandera argentina acompanyada d'escrits esculpits al marbre a favor de la lluita i l'amor pel país, Argentina. La veritat és que als catalans no ens aniria gens malament un trosset d'aquest patriotisme que tenen els argentins, onegen banderes a tot arreu, bars, botigues,...

I a la nit, vam decidir d'anar a fer una cervesota a un bar musical que ens havien recomanat, i anar seguint el jovent que caminava cap a la mateixa dirrecció, vam acabar a una discoteca on hi havia festa universitària... Però va valdre la pena! Erem els dos "veteranus" de la Disco, ballant al ritme del més pur "reguetón" i al so de grans hits musicals de l'estil "aserejé", "métele gasolina",... amb les quals la gent estava com poseida...
Però el millor de la nit estava per arribar, de cop surt un "pàjaru" a l'escenari, rotllo guaperas, i totes les nenes de la Disco van comensar a fer cua per fer-s'hi una foto i fer-li dos petons (després d'haver pagat 2 pesos, és clar). Llavors demanant, vam descobrir que era l'Agustín, l'últim expulsat de la casa de Gran Hermano d'Argentina... vaja, que només hi faltava la Mercedes Milà per ser-hi tots!
Però també cal dir que ho van arreglar bastant correctament, kardant unes imponents argentines dalt de l'escenari ballant una cansó, ensenyant cuixa i reguetera, i tocant-se entre elles... Molt bé i molt macu, vaja.

Però amb la imatge que ens quedem de Rosario, i de la nit, va ser la d'estar a la barra assaborint un refrigeri a la Disco, i que et passi un petroler a escassos metres pel riu... senzillament, brutal!

Doncs res més nois i noies... ja tornem a ser a Buenos Aires on hi passarem el cap de setmana, anirem a La Bombonera el diumenge a veure en directe un partit del Boca Juniors (uaaaaaaaaaaaaaalaaaaaaaaaaa) i el dilluns anirem a fer una incursió al país veí... Uruguai.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Nens, tot això que ens expliqueu està molt bé, ens feu molta enveja (que ja és el què preteneu), però... hi ha fotos o no?!?!?!?
Ah, i no us descuideu de penjar una foto de la Bombonera a tope i "al rojo vivo".
I Toni, no ens vulguis enganyar, que ja sabem que el rotllo Agustín de Gran Hermano et va a tope.

Marta GONSI.

Anònim ha dit...

Ja mengeu bé?

Anònim ha dit...

aquest segon comentari sembla d'alguna mama. Que no ha llegit que menjeu bistecs molt bons? Rosa

Anònim ha dit...

tela nanos, vaia tela quina flipe, anar a ceurv boca, si podeu digueu-li algo al topogigo, pakete o algo així!!! ens veiem

mikel

Anònim ha dit...

i mentrestant el Barça que guanya.De basquet al Madrid i futbol 0 a 4 al Recre.
a disfrutar
sebastià/glòria