elgranviatge@gmail.com MAPA del RECORREGUT

dissabte, 8 de desembre del 2007

Territorio Azteca

Vaig arribar bastant fet caldo a México D.F. després de passar la nit al bus. Bastant còmode però no acabo de dormir bé del tot. Vam quedar amb l'Adriana que l'esperaria a l'hotel que ens havia reservat a la ciutat, el Gran Melia Reforma. Sí, sí, un "motxillero" que porta gairebé 9 mesos de viatge i cap a un hotel de cinc estrelles! M'explico, la mare de l'Adry té una petita agència de viatges i ens va regalar una "cortesía", tampoc era qüestió de fer-li un lleig. Anècdotes a part, vaig aprofitar per fotre una bona dormida abans de que arribés l'Adry procedent de Guadalajara.
Ens trobem amb l'Adry després de molt de temps! Estic content. Després de xerrar una estona i posar-nos al dia, l'objectiu és anar a veure el partit de l'Amèrica al mític Estadio Azteca. De seguida puc comprovar que la ciutat és molt gran, hi ha molt trànsit i que l'Adry va gairebé igual de perduda que jo. Poca conya amb el trànsit al DF, amb només un dia dues colisions, una culpa nostre i l'altre no. Res important, només un retrovisor a pendre pel cul, però també emprenya. Finalment arribem a l'estadi, impressionant, molt gran i molt maco, crec que el Camp Nou és una mica més gran però em va agradar més aquest, l'afició està més a sobre. Però l'afició va marxar decepcionada, perquè, tot i adelentar-se dues vegades al marcador, l'América va acabar perdent per 2 a 3 davant l'Arsenal argentí. La "porra", emprenyada, va acabar llençant al camp les samarretes grogues que regalaven a l'entrada i l'Ochoa, porter de l'America, i l'únic jugador amb futur al meu perer, desesperat davant l'inoperància de la defensa de les aguiles.

L'endemà tocava visita a la ciutat, l'Oscar ens va venir a recollir ben d'hora a l'hotel per anar a esmorzar i portar-nos als llocs més interessants. La veritat és que es notava que dominava el tema i ens va portar amunt i avall amb la solvència pròpia d'algú que coneix bé la seva ciutat. Doncs, Civic amunt Civic avall vam passar pel Castillo de Chapultepec, Museu d'antropologia i història, Zócalo,... La veritat que tot molt interessant i que ens ho vam passar molt bé.
Per sopar uns tacos de collons, a per tot hi ha xiringuitos de tacos, quesadillas,... i a tot arreu estàn deliciosos. Això sí, has de vigilar que no t'hi fotin cilantro i te'ls esguerrin!
Per completar la visita al DF no ens podiem quedar sense sortir una mica de nit. Vam anar a la zona coneguda com a La Condesa, on hi ha una sèrie de bars de moda. Al final ens vam ajuntar una bona colla per fer unes txeles de tranquis. L'anècdota; la primera persona aliena a la colla que vam conèixer va i em diu "ets català tio?" ja té collons la cosa. Va resultar ser el cosí del "Bartu" (Josep Mª Bartomeu, ex directiu del Barça per part de Sandro Rosell). Curiositats de la vida.

Després del DF i aprofitant la proximitat geogràfica, era qüestió d'anar a visitar les conegudes piràmides de Teotihuacán. Algunes persones m'havien dit que eren les que els havien impressionat més. De fet, no sé si són les més maques o interessants però defiitivament són impressionants, sobretot per les seves dimensions tan espectaculars. Això sí, amb la solana que queia vam quedar fets caldo després de patejar amunt i avall tota la calçada de los muertos, piràmide del sol, de la lluna... I després de la visita, cap a Guadalajara falta gent. Camí de Jalisco però, una paradeta a Querétaro per visitar en Marco, un amic de l'Adry, descansar, visitar una mica el poble i l'endemà ja sí, arribar al nostre destí, Guadalajara.

I a Guadalajara, la capital de l'estat de Jalisco, és on sóc ara. Estic instal·lat a casa de l'Adriana, on m'han rebut com si fós de la familia de tota la vida, s'hi està de collons. Estic visitant la ciutat, poblets de la zona com Tequila i d'altres i coneixent amics de l'Adry, en Miguel i la Laura, que desafortunadament ara és als Estats Units, tot anant a fer uns micheladas. Em quedaré uns pocs dies més per aquí... "hasta que me corran!" i després sembla ser que ens trobarem amb en Pep (el de Can Catito) i l'Ana, que vénen a passar les vacances de Nadal a Toluca.

I la meva pregunta és... menjaran turrons i neules a Can Yansi? cagaran el tió? Aviat ho sabrem.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Què passa senyor!!!

Veig que això de DF pinta tal i com l'havien comentat, grandiós i amb un trànsit de déu... ara, segur que vas més còmode amb un civic que si haguéssis de pilalr transport públic (perquè com vagi com el de la ciutat comptal...).

I això de Teotihuacán té molt bona pinta per les fotos... quasi tant com el llitet de l'habitació de 5 estrelles!!! ;-)

Doncs res tu, com sempre, segueix disfrutant i aprofita ara que tens guies "de gratis"... Ah, i records de nou per l'Adry i pel naco d'en Miguel ("za za za yakuza yakuza").

SaluTTT,

Garmens.

P.D.: Per cert, si veus un cantant d'algun grup mexicà caminant pel teu costat, jo de tu em pillaria uns metres de distància, que es veu que últimament van "cotitzats"... jeje

P.D.: Ja que has esmentat el de can Katit1, aquest divendres surt al 9nou "un emigrant a Estònia". El meu pare em diu : "en Katit1 va tenyit ros al 9nou", i les grenyes són negres negres com el futur de la unión, y la foto del 9 és en blanc i negre... ai Antòniu!!!

Anònim ha dit...

Hi ha catalans per tot arreu! per això en Miquel Calçada porta 2 anys voltant pel món buscant catalans!.
Per cert, com ho portes això de celebrar els dies de festes de Nadal en màniga curta?

Anònim ha dit...

Bah il est ou Tony????

Ludo el cazador

Anònim ha dit...

Hola Xevi. maques les fotos
veig que no hi ha molts comentaris,sera perquè la gent esta estresada ? festes,regals,menjars ,loteries,etc
Tots pensem en tu.cada vegada esta mes aprop el teu retorn, APROFITA.

Penso i am preguntan ¿sabra acostumar-se al nou ritme,despres de tan dies? PETONS Neus

Anònim ha dit...

Tranquila Neus, que d'acostumar-se de nou al ritme europeu ja s'hi acostumarà... No et dic que sigui una cosa fàcil però!!! jeje (Ara, cal tenir en compte que el sagal portarà 10 mesos ben bons fora i jo van ser una mica més de 6... però no avancem aconteixements!).

Apa sagal... que això ja s'acosta!!! ajaiiiiiiiiii ;-)

SaluTTT,

Garmens.

P.D.: Crec que ja anem aclarint tema "senyoretes"... ja et passaré un mail!

Xevi Subi ha dit...

Hola gent,
Només volia dirvrus que he pujat alguna foto més, de Guanajuato i de Jalisco, i també algun video.
Demà miraré de trucar en Pep de can Catito per veure si volen anar a fer una volteta per Michoacán abans de Nadal. Us en faré cinc cèntims abans de que cagueu el tió...
Salut.

Anònim ha dit...

Hola Subi!
Aquí estem a punt per "l'encuentro". No sé si a can Yansi menjarem turrons i cagarem el tió. De moment, jo ja els he començat a explicar de què va el tema, però no crec que tinguem gaire sort. El que és segur és que ens ho passarem molt bé, això sí.
Fins ben aviat!
Pep Catito

Anònim ha dit...

Ja has localitzat un lloc on poder veure el Barça-Madrid? ( diumenge 23 a les 19h hora catalana)

Anònim ha dit...

Estimat Andreas,

Efectivament, avui ha arribat el dia més important de tot el teu gran viatge. Finalment EL DIA, és AVUI. Sé que ho saps bé. Sé que malgrat que ets un esperit jove i aventurer: n'ets conscient.

Per tot això sé que ahir no vas sortir a veure tequiles i vas aparcar per un dia l'actitud de mascle alpha que havia alforat últimament, i que tots havíem celebrat.
Saps que et necessitem fresc, concentrat i apretant fort l'essència de culer que portes a dins...Apreta! APRETA FORT AMIC ANDREAS!!! ÉS PER AVUI QUE EXISTIU ELS CULERS SENSE FRONTERES!!!!!!!!!

Alberto Tortadavia

Anònim ha dit...

Amic Andreas,

Perquè no has apretat prou?

Marededeusenyor.