elgranviatge@gmail.com MAPA del RECORREGUT

dissabte, 20 d’octubre del 2007

Pinten bastos

Hola gent, ja sóc a Nicaragua. Ahir a la tarda vaig arribar a San Juan del Sur, a la costa de Pacífic. El viatge des de San José (Costa Rica) va ser prou llarg, havent de passar la frontera, canviar tres cops de bus i totes aquestes coses. Ja durant tot el viatge ens va acompanyar la pluja i tampoc ens ha deixat aquí a San Juan. Sembla que no canviarà aviat, la qual cosa ens puteja com a viatjers però encara més està putejant a tota la gent que viu per aquí. Hi ha hagut moltes inundacions, molta gent afectada i persones desaperagudes. Esperem que la cosa millori per poder disfrutar d'aquests país del que tothom me n'ha parlat molt bé.

Aquesta última setmana, després de deixar la ciutat de Panamà, he estat a Bocas de Toro primer i a Puerto Viejo més tard. Bocas del Toro és un arxipèlag d'illes al nord de la costa caribenya de Panamà. Ni punt de comparació amb San Blas però de totes maneres també hi havia platjes molt maques i llocs interessants. Molts del que haviem anat amb el veler ens vam retrobar a Bocas del Toro. Primer hi vam arribar la Mollie, la Nyree, l'Steve i jo; l'endemà la parella de suïssos i més endevant també vam coincidir amb l'Oded i en Walter. Cal destacar algunes coses de l'estada a Bocas. Al hostel, cada dia s'inventaven alguna festa o altre i per animar-ho fotien les cerveses Panamá, Atlas o Balboa segons existències a 0,50$. La segona és que després de forces dies d'anar de hostel a hostel ple de backpackers que no ténen ni puta idea de castellà se me'n va anar una mica la castanya, vaig agafar l'hamaca i me'n vaig anar a l'illa de Bastimento a dormir en una platja de per allà. S'ha de dir que algún cranc que voltava per allà em va fotre més d'un "susto" però que despertar-se allà al mig amb la primera llum del día va ser una bona recompensa. Una altre activitat molt interessant va ser una excursió que vam fer per veure dofins (penjaré un video on aquesta vegada crec que es veuen molt millor) i que després ens va portar a Cayo Zapatilla, una illeta que ben bé podria passar com a integrant de San Blas, molt guapa.

Després de Bocas, jo tenia la intenció de travessar Costa Rica el més ràpid possible, però l'Adriana, en Benjamin i l'Steve em van convèncer de quedar-nos uns dies a Puerto Viejo. Està situat gairebé a tocar de la frontera amb Panamà i el poblet no em va encantar però vam trobar un lloc molt agradable per quedar-nos, on poder muntar les hamaques i descansar un parell de dies. El millor d'estar en poblets així és llogar una bicicleta i voltar amunt i avall per veure com viuen la gent de la zona. Per cert, a Bocas també ho vaig fer i vaig descubrir un camp de Beisbol on jugàven uns nens del poble, crec que em va servir per comprendre una mica més aquest esport amb tants seguidors a centre-amèrica. Com podeu veure no han set activitats massa apassionants però sí molt agradables, dormir, caminar, banyar-se, llegir, prendre unes cerveses, xerrar,...

Doncs això, després d'una parada obligada a San José, capital géns interessant de Costa Rica, ja som a Nicaragua junt amb l'Steve, l'Adriana i en Benjamin. Ahir a la tarda ens vam trobar amb en Lukasz i l'Alena, els pobres no han tingut gaire sort últimament. L'Alena, amb una infecció al ronyons, ho va passar bastant malament, i per acabar-ho d'adovar, es veu que van entrar a robar a l'hotel on s'estaven i es van quedar sense portàtil i altres coses de valor, quina putada!

Ara, sembla que tots estem d'acord en marxar demà cap a l'illa d'Ometepe, esperem que el temps vagi millorant de mica en mica perquè de moment... pinten bastos!

6 comentaris:

Unknown ha dit...

Ei, Subi!
Com veus, ja he recuperat el lideratge i porto 2 vegades consecutives tornant a ser la primera!
M'alegra veure que t'ho continues passant tant bé mentre nosaltres aquí aguantem el so del despertador a hores fatals de la matinada i quan encara no han cantat ni els galls...
Cuida't i disfruta molt de tot això. Jo m'hauria quedat per San Blas i jugant amb els dofins, però reconec que sinó l'aventura no tindria tanta gràcia.
Apalins, a fer kilòmetres per un tubu i a conèixer nous indrets!

Anònim ha dit...

Què passa Madsennn!!!

Ja veig que el viatge segueix "viento en popa" direcció a terres azteques, i ara, et toca descobrir Nicaragua, un país que tothom diu que és tant guapo, i que esperem que ens en vagis fent cròniques...

Esperém també que el clima millori i puguis continuar kardant-te moreno amb platges d'aquestes paradissíaques.

Ah, i suposo que segueix en peu l'Open water a Honduras, no? ;-)

Apalins, SaluTTT.

"... y es que Nicaragua es... SANDINISTA!"

Garmens.

Anònim ha dit...

Recordo que quan vaig estar a Ometepe vam anar a veure una cascada :" de San Ramón", prop del volcà Maderas, una excursioneta de 1h-1'5h que val la pena.
No sé si ara ja hi ha més carreteres esfaltades a Ometepe, però el 2003 no i si ha plogut molt els trajectes de 15 persones en un pick-up per aquelles "carreteres" poden ser tota una aventura!

Bona sort!
Maria

Anònim ha dit...

Hola espero que aviat hens expliquis cosses noves.

el video,, de la platja de la granota vermella , es pel teu banyador i les teves atarrissades per fang oi?

fins aviat petons

neus

Anònim ha dit...

Estimat Andreas, on vas tan a pinyó?

Gairebé cada cop que em connecto ja ets a un país nou... Perquè t'encantes tan poc en aquests països? És només per una qüestió física, del país en qüestio que sigui, i per tan si és petit t'hi passeges poc dies i si és gran te n'hi passeges molts? Si és així ja et dic que heu tractat injustament l'Uruguay (vegeu mapa). I si és així també voldrà dir que et quedaràs molts dies a Mèxic no? Serà també per qüestions físiques estimat Andreas?

Un petó,

Alberto Tortadavia

Anònim ha dit...

Estimat Albert,
en veritat et dic que ben aviat espero tenir un moment per escriure i donar explicacions de la meva curta estada, tambe a Nicaragua. Es tracta d'administrar el temps que em queda i adaptar-lo, com be dius, a les dimensions de cada pais o als interes que hom pot tenir per a cada un d'ells.

Andy